Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony! Czytaj więcej o polityce prywatności.

MASTERS Kaszëbë Baszka w Szymbarku

Opublikowano: niedziela, 10, listopad 2013 22:00

cepr szymbark

23 listopada w Szymbarku, zostanie rozegrany turniej MASTERS Kaszëbë Baszka o maczugi - Ambasadora baszczi. W finale - najlepsze 4 osoby w klasyfikacji open, zagrają przy specjalnym stole dla „baśkarzy” o metr piwa.

MASTERS Kaszëbë Baszka zostanie rozegrany na Stole Noblisty, przy najdłuższej desce świata - 46 m i 53 cm. Turniej będzie rozgrywany wg obowiązujących przepisów gry w „Baśkę”, z asem serce jako najstarszym trumfem – tzw. „Czerwona Baśka”. Zawodniczki oraz zawodnicy rozegrają 4 rundy po 40 rozdań.

Dla najlepszych drużyn oraz pań i panów nagrody niespodzianki.
MASTERS Kaszëbë Baszka - Ambasador baszczi, jest finałem rozgrywek, gdzie zostaną wręczone puchary dla najlepszych drużyn i zawodników, którzy brali udział w turniejach z serii Masters Kaszëbë Baszka w roku 2013.
Organizatorzy bardzo proszą, żeby zawodnicy przyjeżdżali na turniej wyposażeni w elementy kaszubskie np. strój, szale, kapelusze.

Patronat honorowy, objęli:
Dariusz Męczykowski – Wiceprzewodniczący Sejmiku Województwa Pomorskiego
Janina Kwiecień – Starosta Kartuski
Daniel Czapiewski – Centrum Edukacji i Promocji Regionu w Szymbarku

Czteroosobowe drużyny należy zgłaszać na druku organizatora emailowo lub w dniu imprezy do godz. 12.30. Organizator zapewnia wszystkim pyszną kawę po kaszubsku i poczęstunek. Początek turnieju godz. 13

Finał MASTERS Kaszëbë Baszka, będzie rozgrywany w 3 kategoriach:
kategoria drużynowa
kategoria panów
kategoria pań

dodatkowo przewidziano puchar dla najlepszego juniora do lat 21

Zawodnicy będą mogli także zwiedzać i korzystać z produktów Browaru Kaszubska Korona. Oprócz znakomitych wyrobów piwowarskich, goście znajdą tam doskonałe regionalne dania, idealnie dopasowane do charakteru każdego z warzonych piw. Na górnym i środkowym poziomie umieszczona jest restauracja oraz bar, natomiast dolny poziom zajmuje warzelnia, która stanowi serce browaru.